Professionele hulp bij uw verzoek?

Uw verzoek heeft een betere kans van slagen als het door professionals wordt ingediend.
Neem gratis en vrijblijvend contact op voor een inschatting van slagen van uw verzoek.

Bel ons vrijblijvend of stuur ons een bericht.

Willem van Lynden

Willem van Lynden (1985, Rotterdam) is eigenaar van het bedrijf MediaMaze, gespecialiseerd in online reputatiemanagement en in het bijzonder in zoekmachine reputatiemanagement en het vergeetrecht. Ook is Van Lynden penningmeester van Stichting Stop Online Shaming.

Met MediaMaze focust Willem van Lynden op het herstellen en verbeteren van de online reputatie van personen en bedrijven. Van Lynden onderscheidt zich hierin door te concentreren op de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het team van MediaMaze gebruikt verschillende middelen, waaronder search engine optimization (SEO) en linkbuilding, om zoekresultaten te verbeteren.

MediaMaze

Willem van Lynden richtte MediaMaze in 2012 op. Dit deed hij na het afronden van zijn master International Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van Lynden zag hoe het voor personen en bedrijven steeds belangrijker werd om positief op te vallen in online zoekresultaten. Inmiddels heeft hij ruime ervaring met online reputatiemanagement, communicatie en PR.

MediaMaze zet vanuit het kantoor in Amsterdam SEO-technieken, online PR en een uitgebreid netwerk in om online reputaties te verbeteren, versterken en herstellen. Daarnaast biedt MediaMaze, indien gewenst, ook juridische ondersteuning. MediaMaze staat een gevarieerde groep klanten bij, van kleine tot beursgenoteerde bedrijven en van particulieren tot overheidsinstanties.

Het vergeetrecht

Sinds 2014 heeft Van Lynden zich verder gespecialiseerd in het recht om vergeten te worden. In dat jaar oordeelde het Europese Hof van Justitie dat beheerders en verwerkers van persoonsgegevens verplicht zijn om deze gegevens te verwijderen wanneer deze informatie onjuist, niet (meer) relevant en/of niet van publiek belang is, op het moment dat de betreffende persoon hiertoe een verzoek indient. Het vergeetrecht stelt MediaMaze sindsdien in staat om voor zijn klanten verzoeken te doen om vergeten te worden. Willem van Lynden heeft zo al vele honderden klanten geholpen door zich met succes bij Google op dit recht te beroepen.

Indien een verzoek niet succesvol blijkt, kan Van Lynden bovendien bij eventuele vervolgstappen ondersteunen. Dat betreft bijvoorbeeld het indienen van een bemiddelingsverzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens en/of een procedure tegen Google. Daarnaast zijn er nog de andere werkzaamheden van MediaMaze, die erop zijn gericht om de online reputatie te verbeteren.

Stichting Stop Online Shaming

Tevens maakt Willem van Lynden deel uit van het bestuur van Stichting Stop Online Shaming. Deze stichting is opgericht in oktober 2019 en komt op voor de belangen van personen die het slachtoffer zijn van onrechtmatige online uitingen, waaronder deepfakes, identiteitsdiefstal, wraakporno en cyberpesten.

Dit doet Stichting Stop Online Shaming onder andere door zich sterk te maken voor het sneller oppakken van aangiftes en offline halen van schadelijke content, bijvoorbeeld door te lobbyen voor betere wet- en regelgeving. Bovendien komt Stop Online Shaming op voor personen wiens privacy online onrechtmatig is geschonden.