Professionele hulp bij uw verzoek?

Uw verzoek heeft een betere kans van slagen als het door professionals wordt ingediend.
Neem gratis en vrijblijvend contact op voor een inschatting van slagen van uw verzoek.

Bel ons vrijblijvend of stuur ons een bericht.

Wat is een Verzoekschriftprocedure?

Een verzoekschriftprocedure is een gerechtelijke procedure die gestart wordt door het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. Artikel 35 van de Uitvoeringswet van de AVG bepaalt dat tegen een beslissing van een niet-bestuursorgaan, zoals Google, binnen 6 weken een verzoekschriftprocedure gestart kan worden bij de rechtbank. Indien Google zelf langer dan één maand heeft genomen voor de beantwoording van het verzoek, dan vervalt de 6 weken termijn, en mag het verzoekschrift ook meer dan 6 weken na ontvangst van de afwijzing van Google worden ingediend.

De procedure wordt gestart met het indienen van het verzoekschrift, en het voldoen van het griffiegeld (€287). Het verzoekschrift hoeft niet door een advocaat ingediend te worden en bevat de gegevens van de ‘verzoeker’ (zoals de insteller van de procedure genoemd wordt), de beslissing waartegen bezwaar gemaakt wordt, een motivering voor het bezwaar en alle mogelijk bewijsmaterialen die hiervoor relevant geacht worden.

De verwerkingsverantwoordelijke die in het verzoekschrift genoemd moet worden is Google LLC, de Amerikaanse vennootschap waar de verwerkingsactiviteiten van de zoekmachine zijn ondergebracht, en dus niet Google Nederland B.V.

Wilt u meer weten over het verloop van deze procedure, lees dan hier verder!